Champagne

Vil du sykle mellom druerankene

– og lære om fremstillingen av champagne.

Her var Traveldesign i forbindelse med et jubileum! Det feiret vi – i og med Champagne! Vi reiste til Reims, kjent som hovedstaden i Champagne (og hvor de franske kongene kom for å bli kronet.) Dette er en sjarmerende by spekket med historie! Vi bodde midt i Champagne-distriktet og kunne lett besøke de store og små champagnehusene. Her finnes et par tusen av dem og over 100 mil med champagne-kjellere!

Området er spekket med muligheter for grupper.
Her kan du sykle mellom vinrankene. Ha et champagnestopp på 6 meters høyde i tretoppene på i Perching Bar i Verzy – skogen. Ta din gruppe med på en gourmetwalk i Reims. Gå ned 116 trappetrinn hos champagnehuset Pommery – til den underjordiske «katedralen» hvor 20 millioner flasker er lagret og sjekke ut de fantastiske kunstutstillingene i kalkgrottene.
-Eller du kan bare smake deg gjennom de store champagnehusene og nyte de fantastiske historiene!
Visste du for eksempel at den hardtarbeidende enken Madame Pommery forandret champagneframstillingen for alltid da hun for nesten 150 år siden lanserte den første tørre champagnen med betegnelsen BRUT. Eller at Madame Clicquot i 1805 var den første kvinnen som overtok et Champagne-hus da mannen døde. Champagnen ble døpt “veuve” som betyr enke på fransk.

Ta med din gruppe og utforsk Champagne-distriktet, det er bare 10-15 mil nordøst for Paris. Vi hjelper deg med valgmulighetene! 

Vil du vite mer?

Fyll ut skjema, så kontakter vi deg.